Meryem'i töreye okulu mu verdi?

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 18 Ocak 2010 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ağrı'da 5. sınıf öğrencisi Meryem'in 'intihar'ında vahim iddia: Meryem derste bir arkadaşına 'Seni seviyorum' yazdı. Öğretmenin gördüğü not babanın eline geçti. Meryem korucu babasının silahıyla kendini vurdu... Öğretmen iddiayı yalanladı

NURSİMA ÖZONUR

AĞRI - Töre hayatının baharındaki bir kız öğrencinin canını alırken, bu kez tablo ?okul-aile işbirliği' iddiasıyla daha da vahimleşti. Ağrı'da ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Meryem Sökmen'in, derste bir arkadaşına yazdığı ?Seni seviyorum' notunun öğretmeninin eline geçtiği, notun korucu babaya verilmesi üzerine küçük kızın ?korkudan' intihar ettiği öne sürüldü. 13 yıl önce de ablasının kendisini astığı belirtilen Meryem, toprağa verildi. Öğretmen notu babaya verdiği iddiasını reddederken, Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Savcılık da olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğunu soruşturuyor.

Doğubayazıt ilçesinin Tendürek Dağı eteklerindeki Somkaya köyünde yaşayan Meryem Sökmen, geçen 7 Ocak sabahı okula gitti. Meryem dördüncü derste iddiaya göre ?Seni seviyorum' yazılı notu bir arkadaşına verirken sınıf öğretmeni R.Ç.'ye yakalandı. Öğretmen notu aldı. Bu olaydan etkilenen Meryem, beşinci ve altıncı derslere girmeyerek eve gitti. Öğretmen de, iddiaya göre ?sınıfta dedikodu çıkmaması için', notu Meryem'in okula çağırdığı koruculuk yapan babasına verdi.

Ablası da intihar etmiş

Ertesi gün okula gitmeyen Meryem, evde annesiyle bulunduğu sırada misafir odasına girdi ve iddiaya göre köy korucusu olan babasına ait otomatik Kalaşnikof tüfeği başına dayayarak tetiğe dokundu.

Birbiri ardına çıkan üç kurşun, Meryem'in alnından girerek başını parçaladı. Silah sesinin duyulması üzerine evin etrafında toplanan kalabalık jandarmaya haber verdi. Olay yerine giden jandarma ve savcı, 12 yaşındaki Meryem'in ölümüyle ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

Meryem'in cenazesi Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından 9 Ocak günü köy mezarlığında toprağa verildi.

Dördü kız sekiz çocuk babası korucu Muzaffer Sökmen'in ?Necla' adındaki kızının da, 1997 yılında kendisini asarak yaşamına son verdiği belirtildi. Muzaffer Sökmen, kızının kendisini vurduğu zaman evde olmadığını belirterek, ?Meryem, cuma günü okula gitmedi. Evde yalnızca annesinin olduğu bir sırada oturma odasına girerek bana ait olan korucu tüfeğiyle kendisini vurmuş. Tüfekten çıkan ses üzerine odaya giden annesi, kızını kanlar içinde bulmuş. Ben fazla bir şey bilmiyorum. Eğer kızım sevdiği birisi olduğunu söyleseydi, ben onunla evlendirirdim? diye konuştu.

Müdürlük soruşturuyor

22 yaşındaki erkek öğretmen R.Ç. ise Meryem'in arkadaşına yazdığı ?Seni seviyorum' notunu babasına vermediğini söylemekle yetinirken, Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü, küçük kızın ölümünde öğretmenin ve okul yönetiminin bir kusuru olup olmadığı yönünde soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber